Hur planerar man sin renovering?

För att kunna planera sin renovering måste du kunna visualisera slutresultatet; att se hur det kommer att se ut när det är klart. Utan det har du ingen målbild att utgå ifrån när du ska göra alla val från väggfärg och golv till bänkskivor och krokar. Att kunna se slutresultatet är utgångspunkten för varje renovering, oavsett om det är kök eller badrum eller vardagsrum eller balkong.

https://i.pinimg.com/750x/3f/2b/ed/3f2bed05e9b426210629b6bc6ebfa65e.jpg

Att visualisera sin målbild för köksrenoveringen betyder till exempel att se hur ni sitter och äter middag i köket, hur ser det ut? Vilken känsla vill du ha när du sitter där? Mysigt och ombonat, eller stramt och minimalistiskt? Ljusa färger eller mörkare toner? Ett grovt träbord med omaka stolar, eller ett superellipsbord med vit skiva och tunna stålben? Hur ska det kännas när du står och hackar lök till köttfärssåsen? Vill du ha ett modernt kök eller ett sekelskifteskök? Vitrinskåp eller släta luckor? Ska det vara köksö?
Försök drömma dig in i det färdiga resultatet, uppleva det och se det framför dig!

Hur hittar man målbilden då? Bilder, bilder, bilder! Genom att titta på bilder så kan man sortera ut både vad man vill ha och vad man INTE vill ha.
Följ några inredningskonton på Pinterest och Instagram (kontot ”Renoveringslust t ex! :)) och inspireras av bilderna, eller en bra designblogg. En del bilder kanske är exakt vad du vill ha, medan andra bilder kan ge dig en idé utifrån en viss detalj ur bilden, eller en färg, eller ett sätt att lösa något problem med en trappa eller en dörr. En del bilder kanske känns överdådiga, men även om det är ett jättebadrum helt i marmor i ett spanskt slott, så kanske du får inspiration av det snygga handfatet, eller golvet, så förkasta dem inte bara för att de inte är genomförbara i sin helhet i ditt projekt 🙂

Design: Evgeniy Bulatnikov and Emil Dervish

Inredare skapar något som kallas för ‘mood board’ vilket enkelt är ett stort papper eller en anslagstavla där du klistrar in bilder på möbler, gardiner, miljöer, färger, lampor osv som ger dig den där känslan som du vill ha när du är klar och sitter med familjen vid det middagsbordet i ditt nya kök! Du kan också skapa ett Pinterestkonto och använda de s k anslagstavlorna där som mood boards för ditt renoveringsprojekt!
Här är ett exempel som jag lånat från Sampleboard:

Relaterad bild

Så ut och bläddra på Instagram och Pinterest och se vad du kan hitta till din egen mood board. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s